آش قلیه

برای تهیه این آش مواد اولیه زیر مورد نیاز است :

مواد لازم :

  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده یک عدد
  • لوبیا سفید ۱۳۰ گرم
  • نخود ۱۰۰ گرم
  • هویج نگینی خرد شده ۳ عدد
  • کشمش پلویی ۱۵۰ گرم
  • قیصی ۸ تا ۱۰ عدد
  • چغندر متوسط ۱ عدد
  • سبزی ۵۰۰ گرم شامل خالولش، نعنا، گشنیز و جعفری
  • آرد برنج ۱۰۰ گرم
  • شکر ۳ قاشق غذا خوری
  • سرکه ۳ قاشق غذاخوری
  • آبغوره یک سوم استکان
  • فلفل سیاه و نمک
  • نعنا داغ

آموزش طرز تهیه ی آش قلیه :

 

  1. نخود و لوبیا را یک شب قبل از پخت غذا باید خیس کرده باشید
  2. نخود و لوبیا را به همراه ۴ لیوان آب و کمی نمک داخل قابلمه ریخته و بگذارید بپزد
  3. آرد برنج را به همراه یک پیمانه آب مخلوط کنید و به لوبیا اضافه کنید
  4. چغندر و هویج را بشویید و پس از پوست گرفتن به شکل نگینی خرد کنید و به آش اضافه کنید
  5. یک عدد پیاز را رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده کاملا ورز دهید و مقدار کمی فلفل و نمک به آن اضافه کنید و با مخلوط به دست آمده توپی های کوچک (کله گنجشکی) درست کنید
  6. کله گنجشکی ها را به همراه سبزی به آش اضافه کنید
  7. کشمش و قیصی را به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید و قیصی را خرد کرده و به همراه کشمش در روغن تفت دهید
  8. شکر، سرکه، آبغوره را با هم مخلوط کرده و به آش اضافه کنید
  9. نمک و ادویه آش را اندازه بگیرید و اگر مناسب بود بگذارید تا کاملا گوشت ها بپزد و آش جا بیافتد
  10. آش را می توانید با انواع سبزی ها تزئین کنید